"Elniukai" su šokolado įdaru
Ingredientai:
- 400 g kvietinių miltų,
- 100 g nesūdyto sviesto,
- 100 g rudojo cukraus
- 150 g skysto medaus,
- 1 kiaušinis,
- 1 šaukštelis Santa Maria kepimo miltelių.
Įdarui:
- 100 g plaktos grietinėlės,
- 200 g pieniško ir juodojo šokolado,
- 15 mažų raudonų apvalių saldainių.
Gaminimas:
Miltus suberkite į platų ir gilų dubenį. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite į miltųs, supilkite kiaušinį išplaktą su cukrumi, supilkite medų, kepimo miltelius ir išminkykite.
Tešlą palaikykite šaldytuve 1 valandą.
Iš tešlos atsignybkite nedidelį gabaliuką tešlos ir suformuokite rutuliuką. Paplokite rutuliuką ir užlenkite kraštus, kad gautųsi nedidelis dubenėlis. Pasigaminkite apie 10-15 tokių krepšelių. Iš likusios tešlos pasigaminkite nedidelius elnių ragelius: sujunkite plonas tešlos juosteles.
Sausainius sudėkite į kepimo skardas, išklotas pergamentiniu popieriumi, ir kepkite apie 10-15 min. 180° C orkaitėje.
Po to į kiekvieną krepšelį įpilkite ištirpinto šokolado, užpurkškite po nedidelį rutuliuką plaktos grietinėlės, uždėkite saldainį į nosies vietą ir „įstatykite“ ragus. Nupieškite elniukams akis.
Tešlą palaikykite šaldytuve 1 valandą.
Iš tešlos atsignybkite nedidelį gabaliuką tešlos ir suformuokite rutuliuką. Paplokite rutuliuką ir užlenkite kraštus, kad gautųsi nedidelis dubenėlis. Pasigaminkite apie 10-15 tokių krepšelių. Iš likusios tešlos pasigaminkite nedidelius elnių ragelius: sujunkite plonas tešlos juosteles.
Sausainius sudėkite į kepimo skardas, išklotas pergamentiniu popieriumi, ir kepkite apie 10-15 min. 180° C orkaitėje.
Po to į kiekvieną krepšelį įpilkite ištirpinto šokolado, užpurkškite po nedidelį rutuliuką plaktos grietinėlės, uždėkite saldainį į nosies vietą ir „įstatykite“ ragus. Nupieškite elniukams akis.
Skanaus !
No comments:
Post a Comment