Saturday 23 February 2013


"Elniukai" su šokolado įdaru


Ingredientai:

  • 400 g kvietinių miltų,
  • 100 g nesūdyto sviesto,
  • 100 g rudojo cukraus
  • 150 g skysto medaus,
  • 1 kiaušinis,
  • 1 šaukštelis Santa Maria kepimo miltelių.


Įdarui:

  • 100 g plaktos grietinėlės,
  • 200 g pieniško ir juodojo šokolado,
  • 15 mažų raudonų apvalių saldainių.

Gaminimas:

Miltus suberkite į platų ir gilų dubenį. Sutarkuokite sviestą ir sudėkite į miltųs, supilkite kiaušinį išplaktą su cukrumi, supilkite medų, kepimo miltelius ir išminkykite.
Tešlą palaikykite šaldytuve 1 valandą.
Iš tešlos atsignybkite nedidelį gabaliuką tešlos ir suformuokite rutuliuką. Paplokite rutuliuką ir užlenkite kraštus, kad gautųsi nedidelis dubenėlis. Pasigaminkite apie 10-15 tokių krepšelių. Iš likusios tešlos pasigaminkite nedidelius elnių ragelius: sujunkite plonas tešlos juosteles.
Sausainius sudėkite į kepimo skardas, išklotas pergamentiniu popieriumi, ir kepkite apie 10-15 min. 180° C orkaitėje.
Po to į kiekvieną krepšelį įpilkite ištirpinto šokolado, užpurkškite po nedidelį rutuliuką plaktos grietinėlės, uždėkite saldainį į nosies vietą ir „įstatykite“ ragus. Nupieškite elniukams akis.

Skanaus !


No comments:

Post a Comment